Wijnkoeling - SPK wijnkoelunits

Niets is zo belangrijk voor uw wijn als een goede temperatuur. De SPK wijnkoelunit van EuroCave verzorgt dat. Deze wijnkoelunit reguleerd de temperatuur in uw wijnkelder perfect, en omdat de SPK wijnkoelunit uit twee delen bestaan, kan deze wijnkoelunit in vrijwel iedere situatie geplaatst worden. De ideale wijnkoelunit voor iedere wijnkelder.

 • Splitkoelunit
 • Splitkoelunit-1

 • De buitenunit van de SPK wijnkoeler. De binnenunit van de SPK wijnkoeler.
  Het buitendeel van de SPK Het binnendeel van de SPK
  Algemeen: SPK 90 SPK 150
  Capaciteit*: Tot 90 m3 Tot 150 m3
  Temperatuurinstellingen: 12-18oC 12-18oC
  Buitentemperatuur: -10-43oC -10-43oC
  Luchthoeveelheid: 400 m3/u 870 m3/u
  Wandplaatsing: Ja Ja
  Plafondplaatsing: Ja Ja
  Afmetingen binnenunit in cm. (l x b x h): 82,0 x 19,0 x 63,0 120,0 x 19,0 x 63,0
  Gewicht binnenunit in kg.: 22 30
  Geluidsniveau binnenunit: 30/45 dB 40/50 dB
  Afmetingen buitenunit in cm. (b x d x h): 79,5 x 29,0 x 61,0 79,5 x 29,0 x 61,0
  Gewicht buitenunit in kg: 38.5 38.5
  Geluidsniveau buitenunit: 52 dB 52 dB
  Koelvloeistof: R 410A (CFK-vrij) R 410A (CFK-vrij)
  Verbruik:
  Netspanning: 230 V 50Hz 230 V 50Hz
  Elektrisch vermogen (Watt): 3500 5000
 • Werking van de SPK wijnkoeler.De SPK wijnkoelunits bestaan uit twee delen, die onderling zijn verbonden door leidingen. Dit biedt meerdere mogelijkheden voor plaatsing in vergelijking met de INOA wijnklimaatregelaar, omdat een aangrenzende ruimte niet nodig is. Zo kunt u de binnenunit bevestigen aan de muur of het plafond en de buitenunit in iedere ruimte plaatsen. Met een weersbestendige omkasting kunt u de unit zelfs buitenshuis plaatsen.

  Voor een goede werking van de SPK wijnkoelunit is het essentieel dat de ruimte die u wilt gebruiken goed geïsoleerd is. Traditionele bouwmaterialen zoals steen, beton of baksteen isoleren slecht en zaken als ramen, warmwaterleidingen of vloerverwarming kunnen het klimaat in uw wijnkamer ernstig verstoren. Als uw kamer niet goed wordt geïsoleerd, is het mogelijk dat het verbruik van de SPK wijnkoelunit hoger uitvalt dan aangegeven.

  Om een goede isolatie te realiseren, raden wij het gebruik van polystyreen aan, of een ander isolatiemiddel met een warmtegeleiding van 0,030?. Een laag van 80 mm is in veel gevallen voldoende. Indien u meer wilt weten over het isoleren van uw wijnkamer, kunt u contact opnemen met uw EuroCave-adviseur.
 • Een wijnkoeling voor uw wijnkelder moet uiteraard aan de hoogste eisen voldoen. Iedere wijncollectie is immers waardevol en verdient een goede bescherming. Daarbij zijn niet alleen kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk, maar ook een eenvoudige bediening en elegant design zijn zaken die u mag verwachten. Dat alles en meer vindt u terug in de SPK wijnkoelunits.

  Werking temperatuurregeling
  Het koelmiddel wordt in een gesloten leidingsysteem rondgepompt. In de binnen- en buitenunit bevindt zich een warmtewisselaar met ventilator. Dankzij een ingenieus principe op basis van verandering van druk en temperatuur ontstaat een koeleffect binnen. Door de luchtcirculatie over de warmtewisselaar binnen, wordt er warmte onttrokken aan de binnenlucht en via het leidingsysteem naar buiten afgevoerd.

  Bediening
  Om de bediening van uw SPK wijnkoeler zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt het systeem geleverd met een wandbediening en een infrarood afstandsbediening. Zo past u alle instellingen van de unit snel aan zonder de rust van uw wijn onnodig te verstoren.

   

  Afstandsbediening van de SPK wijnkoeler. Functies afstandsbediening:
  - Instellen ventilatorsnelheid
  - Instellen 'set'-temperatuur
  - Luchtrichting instelbaar
  De wandbediening van de SPK wijnkoeler.

  Functies wandbediening:
  - Digitale weergave van de gemeten ruimtetemperatuur
  - Instelbare maximum compressorcyclus
  - Elektronische antipendel
  - Batterij leeg-indicatie