Wijnkoeling - INOA wijnklimaatregelaars

Van iedere ruimte een ideale wijnkelder maken met een INOA wijnklimaatregelaar. Niet alleen blijft de temperatuur met de INOA altijd op het ideale niveau, maar ook andere essentiële zaken als luchtvochtigheid en luchtcirculatie worden continu geregeld. En dankzij vele installatiemogelijkheden, is de INOA in praktisch iedere situatie te installeren.

 • Wijnkelder koeling INOA-1
 • Wijnkelder koeling INOA-2
 • Wijnkelder koeling INOA-3
 • Wijnkelder koeling INOA-1
 • Wijnkelder koeling INOA-2
 • Geklimatiseerde wijnkelder

 • Wijnkoeling INOA koelunit Wijnkoeling INOA paneel
  Algemeen: INOA25 wijnkoeling INOA50 wijnkoeling
  Kleur: Zwart Zwart
  Afmetingen unit (h x b x d): 1250 x 385 x 322 mm 1250 x 385 x 322 mm
  Afmetingen paneel (h x b x d): 620 x 310 x 3 mm 620 x 310 x 3 mm
  Gewicht unit (Kg): 43
  46
  Temperatuurinstellingen: Tussen 9 en 15°C Tussen 9 en 15°C
  Buitentemperatuur: Tussen -5 en 35°C Tussen -5 en 35°C
  Koelvloeistof: R 134a (CFK-vrij) R 134a (CFK-vrij)
  Geluidsniveau: 46 dB 57 dB
  Verbruik:
  Netspanning: 230 V 50Hz 230 V 50Hz
  Elektrisch vermogen (Watt): 550 800
  Koelvermogen (Watt): 600
  1200
  Verwarmingsvermogen (Watt): 650 650
  Verbruik (Kw/24h): 11,4 17,0

  INOA Cellar Conditioner Dimensions
  pdfINOA afmetingen.pdf
 • Waar airconditioning of luchtbevochtigers slechts een klein deel van het klimaat controleren,, is de INOA wijnkoeling ontworpen om voor ieder aspect van het wijnbewaarklimaat zorg te dragen.

  INOA wijnklimaatregelaar werking
  Temperatuurregeling
  Extreme temperaturen en temperatuurschommelingen zijn de grootste vijanden van wijn. Te hoge temperaturen versnellen het verouderingsproces, terwijl te lage temperaturen de rijping vertragen. Dankzij het elektronische regelsysteem en het vermogen om zowel te koelen als te verwarmen past de INOA wijnkoeling de temperatuur automatisch aan zodra deze één graad afwijkt van uw instellingen.
   


  Luchtvochtigheidsregeling
  Een goede luchtvochtigheidsgraad is noodzakelijk om de kurk zijn elasticiteit te laten behouden en zo oxidatie van de wijn te voorkomen. Door de verdampingstemperatuur in de kelder constant te houden, maakt de INOA wijnkoeling uw wijnkelder niet droger en behoudt u altijd een luchtvochtigheid boven de 50%.

  Trillingsdempers
  Een goede wijnkamer dient ook trillingsvrij te zijn. Trillingen verstoren namelijk het biochemische rijpingsproces van uw wijn, wat fataal is voor de beste crus. De unit is daarom voorzien van het revolutionaire Vibration Exclusion System, dat de vibraties van de wijnkoeling tot een minimum beperkt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het geluidsniveau het laagste op de markt is.

  Onafhankelijke ventilatie
  Een goede luchtcirculatie is noodzakelijk om de temperatuur in de hele ruimte homogeen te houden en om schimmelvorming te voorkomen. De ventilator van de unit laat voortdurend koele lucht rond uw wijnen circuleren, zelfs als de compressor niet werkt.

 • De wijnkoelunit is het onderdeel waar het uiteindelijk om gaat. Hierin bevindt zich de koeltechnologie die u in staat stelt om het perfecte klimaat in uw wijnkelder of wijnkamer aan te leggen. De wijnkoelunit is voorzien van een stijlvolle zwarte omkasting, die uiteraard roestvrij is. En dankzij de uitstekende isolatie van de omkasting, is het geluidsniveau gering.
  Wijnkoelunit INOA achterkant   Wijnkoelunit INOA voorkant   Wijnkoelunit INOA zijkant
   Achterkant koelunit    Voorkant koelunit   Zijkant koelunit 
  Aan de achterkant bevinden zich de openingen om warme lucht van buiten de wijnkelder aan te zuigen en af te voeren. Deze openingen zijn gericht op de aangrenzende ruimte, en zitten altijd in de onderste helft van de unit.     De voorkant van de koelunit is gericht op uw wijnkelder. Hierin zitten namelijk de openingen die de geklimatiseerde lucht richting uw wijnen blazen. Deze openingen bevinden zich altijd in de bovenste helft van de wijnkoelunit.   Voor optimale flexibiliteit kan de koelunit geleverd worden met de warmeluchtafvoer aan de linker- of rechterzijde.  
 • Voor het goed functioneren van de INOA wijnkoeling is het noodzakelijk dat de wijnkelder kan worden verbonden met een aangrenzende ruimte. De INOA bestaat dan ook uit verschillende onderdelen, die dat mogelijk maken. Hieronder ziet u de belangrijkste standaardonderdelen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld extra buislengte of een verloopkit te bestellen. 
  inoa - omkasting   inoa - omkasting   Wijnklimaatregelaar INOA rooster
   Wijnkoelunit   Flexibele leidingen     Frontpaneel
  De koelunit kan zowel in de wijnkelder als in de aangrenzende ruimte worden geplaatst. Als u de unit in de wijnkelder plaatst, komen de warmteafvoergaten tegen de muur te zitten. Als u de unit buiten de wijnkelder plaatst, komen de openingen voor geklimatiseerde lucht tegen de muur.    Om de koelunit te verbinden met de wijnkelder of de aangrenzende ruimte (afhankelijk van waar u de unit plaatst), worden deze flexibele buizen meegeleverd. Voor de buizen zijn twee openingen van 21 cm nodig. Als u de buizen door de wijnkelder wilt laten lopen, is extra isolatie mogelijk.   Het frontpaneel van verzinkt staal maakt een discrete afwerking van uw wijnkoeling mogelijk. De uiteindes van de buizen worden op dit paneel aangesloten, en weggewerkt door de roosters. Als u de unit in de wijnkelder plaatst, komt het frontpaneel in de aangrenzende ruimte, en vice versa.

  De INOA wordt klaar voor installatie bij u thuis geleverd en kan direct worden gemonteerd. Dit kunt u eenvoudig zelf doen, maar het is mogelijk om de unit door een door EuroCave erkend installatiebureau te laten plaatsen.

  inoa technical information large
  pdfHandleiding.pdf
  inoa conditioner practical guide large
  pdfInstallatiegids.pdf
  inoa possible applications large
  pdfUitblaassysteem.pdf
 • EuroCave staat bekend om de veelzijdigheid van alle systemen. Wij begrijpen immers als geen ander de praktische en esthetische problemen die kunnen ontstaan bij het inrichten van uw wijnkelder. Daarom is die veelzijdigheid ook een eigenschap van onze wijnkoeling. Dankzij de vele manieren waarop de onderdelen geïnstalleerd kunnen worden, biedt de INOA wijnkoeling u meer mogelijkheden dan enig ander systeem op de markt. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande kelders.
  INOA plaatsing 1 INOA plaatsing 2 INOA plaatsing 3 INOA plaatsing 4 INOA plaatsing 5
  Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

  Wijnkoeling INOA afstandsbedieningAfstandsbediening
  Voor optimaal gebruiksgemak wordt de INOA wijnkoeling geleverd met een handige afstandsbediening. Het nut hiervan gaat echter verder dan alleen een gemakkelijke bediening. Dit apparaatje meet namelijk ook de temperatuur in uw kelder. Als u de bediening dichtbij uw flessen plaatst, bent u dus altijd verzekerd van een zeer nauwkeurige meting van de temperatuur rondom uw wijnen.

  U wilt liever de temperatuur vanuit uw huiskamer in de gaten kunnen houden? Ook dat is mogelijk, want dankzij de optionele draadsonde kunt u de afstandsbediening overal i
 • Goede wijnkelders zijn schaars. En dat is niet verwonderlijk, gezien de eisen die eraan worden gesteld. Ook een zelf aangelegde wijnkamer moet aan die eisen voldoen. Niet alleen om uw wijn in optimale condities te laten rijpen, maar ook voor langdurig en onbezorgd gebruik van uw wijnkoeling. Hieronder vindt u enkele zaken waar u op moet letten.

  Indien u meer wilt weten over de eisen waar uw wijnkamer aan moet voldoen, kunt u contact opnemen met uw EuroCave-adviseur. U kunt ook de speciale installatiegids voor de INOA opvragen, met handige tips voor isolatie en plaatsing.

  Wijnkamer
  Wanneer u een wijnkamer wilt aanleggen, is het essentieel dat de ruimte die u wilt gebruiken goed geïsoleerd is. Traditionele bouwmaterialen zoals steen, beton of baksteen isoleren slecht en zaken als ramen, warmwaterleidingen of vloerverwarming kunnen het klimaat in uw wijnkamer ernstig verstoren. Als uw kamer niet goed wordt geïsoleerd, is het mogelijk dat de INOA niet optimaal werkt en tot driemaal meer vermogen nodig heeft.

  Om een goede isolatie te realiseren, raden wij het gebruik van geëxtrudeerd polystyreen aan, het meest doeltreffende dat op dit moment op de markt is. Het is het minst ontvlambaar, uitstekend bestand tegen slijtage en raakt niet beschadigd door knaagdieren. Om de levensduur van de wijnkoeling te verlengen en het verbruik te minimaliseren, raden we aan om een laag van minstens 80 mm polystyreen te gebruiken.

  Buitenruimte
  Ook de buitenruimte, waarin u de luchtafvoer plaatst, stelt zo zijn eisen. Zo is een goede ventilatie noodzakelijk, omdat de unit hier warme lucht naar binnen blaast. Als deze niet goed afgevoerd wordt, is het mogelijk dat de temperatuur te hoog oploopt wat een nadelig effect heeft op de werking van uw wijnklimaatregelaar. Daarnaast moet de temperatuur in de buitenruimte tussen de -5 en 35ºC liggen.