Wijnkasten - Pro 5000 Classic

De Classic-serie van EuroCave heeft altijd synoniem gestaan voor de allerhoogste klasse en kwaliteit. Daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat deze kasten hun weg naar de professionele gebruiker zouden vinden. In de Pro 5000 Classic kasten hebben wij alle eigenschappen die de Classic tot marktleider hebben gemaakt, gecombineerd met ultiem gebruiksgemak en een professionele vormgeving voor de horeca.

 • Wijnklimaatkast Pro 5000 Classic-1
 • Wijnklimaatkast Pro 5000 Classic-2
 • Wijnklimaatkast Classic-1
 • Wijnklimaatkast Classic-2

 • Wijnkast met 1 temperatuurzone   Een wijnkast met 1 temperatuurzone is ideaal wanneer u veel soortgelijke wijnen heeft, die u allemaal op dezelfde temperatuur wilt houden. Met een temperatuurbereik tussen de 5 en 20°C is de wijnkast geschikt voor vrijwel iedere soort wijn, van Champagne tot Bordeaux. U kunt bijvoorbeeld uw wijnkast instellen op 18, om uw gehele assortiment rode wijn op de ideale drinktemperatuur te houden.
   

  Wijnkasten horeca 5083V
  Wijnkasten horeca 5283V
    5083V 5283V
  Temperatuuzones: Mono Mono
  Temperatuurinstellingen: 5-20ºC 5-20ºC
  Afmetingen in mm. (h x b x d): 950 x 654 x 693 1744 x 654 x 693
  Gewicht in kg.:1 54 84
  Maximale capaciteit:2 74 182
  Omgevingstemperatuur: 0-35ºC 0-35ºC
  Geluidsniveau: 36 dB 36 dB
  Verbruik in Kwh (per 24 uur):3 0,34 0,37
   
  1 Gewicht van een lege kast, met glasdeur.
  2 Traditionele Bordeauxflessen, capaciteit kan variëren afhankelijk van de plateaus.
  3 Bij omgevingstemperatuur van 20ºC, met glasdeur.
 • Wijnkast met meerdere temperatuurzones   Wilt u uw complete wijnassortiment in één wijnkast op serveertemperatuur houden? Kies dan voor de multi-zone wijnserveerkast. In deze kast wordt op basis van uw eigen instellingen een temperatuurverloop opgebouwd, zodat op ieder plateau een iets andere temperatuur heerst. Zo kunt u uw Champagnes onderin op 7°C houden, en uw rode wijnen bovenin op 19°C. Geen compromissen meer, gewoon altijd iedere wijn drinkklaar.
    Wijnkasten horeca 5083S Wijnkasten horeca 5283S
    5083S 5283S
  Temperatuuzones: Multi Multi
  Temperatuurinstellingen:1 15-22ºC bovenin
  5-12ºC onderin
  Bekijk hier de mogelijke instellingen
  15-22ºC bovenin
  5-12ºC onderin
  Bekijk hier de mogelijke instellingen
  Afmetingen in mm. (h x b x d): 950 x 654 x 693 1744 x 654 x 693
  Gewicht in kg.:1 54 84
  Maximale capaciteit:2 74 182
  Omgevingstemperatuur: 12-35ºC 12-35ºC
  Geluidsniveau: 36 dB 36 dB
  Verbruik in KWh (per 24 uur):3 0,34 0,37
   
  1 Gewicht van een lege kast, met glasdeur.
  2 Traditionele Bordeauxflessen, capaciteit kan variëren afhankelijk van de plateaus.
  3 Bij omgevingstemperatuur van 20ºC, met glasdeur.
 • DualZone wijnkast   Wilt u het niet te moeilijk maken, maar wel al uw wijnen in één wijnkast op drinktemperatuur houden? Dan is de DualZone het ideale tussenmodel. Deze wijnkast bestaat uit twee grote temperatuurzones, die u ieder op één temperatuur kunt instellen. Bijvoorbeeld tussen 5 en 12°C in de onderste helft voor uw witte wijnen, en tussen 16 en 20°C in de bovenste helft voor uw rode wijnen.
    Wijnkasten horeca 5290D
    5290D
  Temperatuuzones: Duo
  Temperatuurinstellingen: 16-20ºC chambreergedeelte voor rode wijn
  6-12ºC frappeergedeelte voor witte wijn
  Afmetingen in mm. (h x b x d): 1744 x 654 x 693
  Gewicht in kg.:1 92
  Maximale capaciteit:2 162
  Omgevingstemperatuur: 12-30ºC
  Geluidsniveau: 36 dB
  Verbruik in KWh (per 24 uur):3 0,54
   
  1 Gewicht van een lege kast, met glasdeur.
  2 Traditionele Bordeauxflessen, capaciteit kan variëren afhankelijk van de plateaus.
  3 Bij omgevingstemperatuur van 20ºC, met glasdeur.
 • John Euvrard: Meilleur Ouvrier de France 2007EuroCave is al bijna 40 jaar de toonaangevende producent van wijnbewaar- en serveersystemen. In die jaren hebben wij veel inzicht gekregen in de behoeften van wijnprofessionals. Die ervaring hebben we ter harte genomen bij het ontwikkelen van onze professionele wijnkasten, zodat deze kasten tot in de kleinste details zijn afgestemd op het dagelijkse, intensieve gebruik in drukke restaurants en wijnzaken.

  Niet voor niets wordt EuroCave aangeraden door Franse topsommeliers als John Euvrard en Fabrice Sommier.

  Ontworpen voor intensief gebruik

  Professionele wijnkast, voor intensief gebruik De professionele wijnkasten zijn berekend op het intensieve gebruik in de horeca. Dat uit zich in de kwaliteit en duurzaamheid van de onderdelen, zoals de uitvoerig geteste geleiders van de schuifplateaus. Maar bijvoorbeeld ook in het gebruiksgemak. Zo zijn de deuren voorzien van een RVS kickplate onderaan, zodat de sommelier met zijn handen vol flessen de deur met de voet dicht kan tikken. Ook zijn de handgrepen extra dik en stevig, zodat er op een drukke avond blind naar gegrepen kan worden. Het zijn die kleine maar wezenlijke details die van EuroCave dé specialist voor de horeca maken.

  Mooie presentatie, voor hogere wijnomzet

  Wijnkast met verlichting, voor hogere wijnomzet Een goede presentatie is de halve verkoop. Dat geldt evenzeer voor de horeca als voor de wijnhandel. Daarom zijn onze professionele wijnkasten ontworpen om uw wijnassortiment bij uw klanten in het oog te laten springen. Zo zijn de wijnkasten altijd voorzien van een glasdeur. Combineer dat met een indeling met presentatieplateaus, en u zet uw flessen perfect in het zicht. Als u zich dan ook nog voorstelt hoe ze beschenen worden door een amberkleurige verlichting, dan begrijpt u hoe een goede wijnkast uw wijnomzet kan verhogen. En om van uw wijnkast een echte blikvanger te maken, behoort een RVS-ombouw ook tot de mogelijkheden.

 • Flexibiliteit is belangrijk. Zeker in de horeca, waar uw wijnassortiment regelmatig kan veranderen, en de behoefte snel kan verschuiven van capaciteit naar bereikbaarheid of presentatie. Daarom zijn de Pro 3000 wijnkasten uitgerust met een handig plateau, dat in al die behoeften kan voorzien. U kunt de functie van het plateau eenvoudig aanpassen, en zo uw wijnkast mee laten groeien met uw wijnassortiment. Uiteraard kunt u ook plateaus met verschillende functies naast elkaar gebruiken, en extra plateaus emen als u onverhoopt tekort komt.

  Opslagplateaus   Schuifplateaus   Presentatieplateaus
  Wijnkast één-temperatuur met opslagplateaus   Wijnkast één-temperatuur met schuifplateaus   Wijnkast één-temperatuur met presentatieplateaus
  Om de ruimte in uw wijnkast optimaal te benutten zijn opslagplateaus ideaal. Daarop kunnen vele flessen perfect stabiel gestapeld worden. Ze zijn met name handig bij grote aantallen van eenzelfde wijn.

  Op de opslagplateaus kunnen tot wel 77 flessen stabiel opgelegd worden. Ze zijn geschikt voor alle flestypen.
    Om een grote diversiteit aan wijnen overzichtelijk en eenvoudig onder handbereik te bewaren, zijn deze schuifplateaus onmisbaar. Schuif gewoon het plateau uit en pak de juiste fles direct uit de wijnkast.

  Op schuifplateaus kunnen tot twaalf verschillende flestypen bewaard worden, op de verschuifbare Hand van de Sommelier flessenhouders.
    Om de wijn echt in het oog te laten springen, is een presentatieplateau waarop de flessen schuin rechtop staan de perfecte keuze. Vooral in een wijnkast met glasdeur en verlichting, zoals de Pro 5000.

  Er zijn diverse presentatieplateaus beschikbaar, met opslagruimte achter de staande flessen. Capaciteiten variëren van 20 tot 32 flessen.
 • Deze deuren zijn leverbaar voor iedere wijnkast uit onze Pro 5000 Classic-serie, en kunnen zowel links- als rechtsscharnierend gemonteerd worden. Tevens zijn alle deuren voorzien van een slot. Bovendien beschikken al onze glasdeuren over dubbele beglazing en een UV-filter, zodat het klimaat in de wijnkast perfect wordt gehandhaafd.

  Glasdeur Full-Glass
  Professionele wijnkast met glasdeur Professionele wijnkast met full-glassdeur
  Standaard is de Pro 5000 wijnkast voorzien van een mooie glasdeur, zodat uw wijnen mooi in het zicht staan. De full-glass deur zonder zwarte kunststof rand is ideaal voor restaurants met een moderne, strakke huisstijl.