Wijn serveren

Wijnklimaatkasten om wijn te serveren.

Wijn op de juiste manier serveren is een kunst op zich. Men dient rekening te houden met vele factoren, zoals karafferen, decanteren en zelfs het juiste glas. De juiste schenktemperatuur is echter veruit de belangrijkste voorwaarde. Te koud en de aroma's gaan verloren. Te warm en de alchohol verdampt, wat vervelend kan prikken. Het realiseren van die juiste serveertemperatuur is niet eenvoudig, zeker niet voor wie veel verschillende wijnen op temperatuur moet houden. De producten van EuroCave bieden hierbij uitkomst.

Wijnserveerkasten
De wijnserveerkasten van EuroCave zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk verschillende wijnen op de juiste serveertemperatuur te houden. Om dit te bereiken, werken de kasten op basis van een temperatuurverloop, dat op ieder plateau een iets andere temperatuur garandeerd. De temperaturen kunnen uiteraard naar eigen inzicht worden ingesteld. Zo ligt iedere wijn constant serveerklaar, zelfs in de meest uiteenlopende collecties. De serveerkasten zijn verkrijgbaar in onze Classic-serie of als inbouwuitvoering in de Compact-serie.

Vin au Verre serveersysteem
De Vin au Verre van EuroCave is het ideale wijnserveersysteem voor de horeca. In de Vin au Verre kunnen tot wel acht flessen in twee compartimenten serveerklaar worden gehouden. Niet alleen zijn ze perfect op temperatuur, maar dankzij het ingenieuze tapsysteem kan de wijn geschonken worden zonder de unit te openen. De aangebroken fles wordt vervolgens direct gevuld met stikstof, waardoor de wijn tot wel tien dagen goed blijft. Bovendien kunnen achter de acht aangesloten flessen nog eens acht flessen op temperatuur gezet worden. Zo kunnen lege flessen direct worden vervangen. Tenslotte is het systeem mooi afgewerkt met glazen deur, verlichting en RVS.