Persbericht Vin au Verre 8.0

on .

Het nieuwste instrument voor een hogere wijnomzet: Vin au Verre 8.0

Al sinds 1976 is EuroCave dé specialist in oplossingen voor het bewaren en serveren van wijn. Met deze nieuwste Vin au Verre wijn-per-glasdispenser geven wij gehoor aan de belangrijkste eis die wijnprofessionals in recente jaren bij ons neerlegden: een optimale serveeroplossing.
De Vin au Verre 8.0 vervult die eis beter dan enig ander systeem op de markt. Oogstrelend design, een uiterst accurate temperatuurbeheersing, zelf in te stellen schenkhoeveelheden en continu inzicht in de verkoop zijn nu voor iedere wijnprofessional binnen handbereik. En nog eenvoudig ook, dankzij de unieke touchscreendisplay.

De nieuwe Vin au Verre 8.0

Vin au Verre 8.0 voor een goed beheerde en efficiënte wijnservice!

In elk stadium van de service ondersteunt Vin au Verre 8.0 professionals in het beheren en ontwikkelen van hun wijn-per-glasaanbod.

Brengt wijn op de ideale serveertemperatuur: 2 compartimenten die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingesteld (links 6-15°C en rechts 9-18°C) voor rode en witte wijn
Capaciteit: 8 open flessen en 6-8 reserveflessen afhankelijk van de afmetingen. Mogelijkheid om per compartiment 2 Magnums te plaatsen
Behoud van 8 geopende flessen: tot wel drie weken, met stikstof
Continue controle over het serveren: per tap kunnen 3 hoeveelheden worden ingesteld, onafhankelijk van elkaar. De display geeft aan hoeveel wijn er nog in de fles zit
Onderhoudsvriendelijk: automatische reiniging van alle 8 taps tegelijkertijd
Design: oplichting van de taps en compartimenten, opgehangen flessen
Personaliseren: 6 kleuren beschikbaar

 

Wijn-per-glas vandaag

  • 96% van de restaurants met tafelbediening serveert wijn per glas
  • Wijn per glas is verantwoordelijk voor 22% van de wijnverkopen
  • Gemiddeld worden er 9 wijnmerken per glas verkocht en dit aantal groeit ieder jaar
  • De gemiddelde prijs van de meest per glas verkochte wijn is €4,20 en dit bedrag is sinds 2012 constant gestegen
Frankrijk Agrimer-onderzoek, naar wijnverkoop in cafés, restaurants en hotels

Leuk en gebruiksvriendelijk

De touchscreendisplay maakt het eenvoudig om alle instellingen voor het serveren te configureren: de naam van de wijn, temperatuurinstelling, verlichting, afmetingen en de prijzen… de tutorials en informatie op het scherm begeleiden gebruikers in het dagelijks gebruik van het serveersysteem.
DE PRIMEUR – het geautomatiseerde systeem reinigt 8 taps tegelijkertijd in minder dan 3 minuten, zonder dat de wijnflessen aangeraakt hoeven te worden. Geen enkel wijn-per-glasserveersysteem biedt een dergelijk gebruiksgemak!

Efficiëntie en productiviteit voor, tijdens en na het serveren

  • Flessen verwisselen in minder dan 10 seconden
  • Capaciteit voor 6-8 reserveflessen, zodat een lege fles direct vervangen kan worden
  • De glashouder maakt het mogelijk meerdere glazen op hetzelfde moment in te schenken
  • Een 12 cl glas geserveerd in een recordtijd: maar 6 seconden!
Vin au Verre 8.0
Dankzij het innovatieve design en de lichteffecten in de compartimenten en op de taps zet Vin au Verre 8.0 het wijnassortiment in het middelpunt van de belangstelling

Optimale opslagruimte voor wijn

EuroCave hecht veel waarde aan de kwaliteit van wijnbediening zodat iedere wijnervaring de juiste emoties oproept. Vin au Verre 8.0 heeft 2 verschillende temperatuurcompartimenten, zodat zowel rode als witte wijn op de juiste temperatuur geserveerd kunnen worden. Open flessen kunnen tot 3 weken bewaard worden dankzij hoogwaardige stikstof. Zelfs de beste Magnums kunnen nu geserveerd worden per glas!

Rentabiliteit en verhoogde wijnomzet

Vin au Verre 8.0 maakt het mogelijk om schenkhoeveelheden te beheersen: iedere tap heeft 3 mogelijke schenkhoeveelheden die allemaal onafhankelijk kunnen worden ingesteld. Het systeem registreert de glazen die worden geserveerd en maakt het dus mogelijk om erachter te komen welke wijn het best verkocht is en om vast te stellen welke verbeteringen kunnen worden aangebracht aan de wijnkaart. Het is ook mogelijk de Vin au Verre 8.0 aan te sluiten op de kassa of om het apparaat in zelfbedieningsmodus in te stellen.

PRODUCTVOORDELEN

  • Verhoogde productiviteit: flessen snel verwisseld, glashouder, meerdere glazen tegelijkertijd geserveerd, capaciteit voor reserveflessen
  • Constante controle over de wijnen die geserveerd worden: controle over de schenkhoeveelheden, resterende hoeveelheid in flessen weergegeven op het scherm, mogelijkheid om verkopen in te zien
  • Een unieke touchscreendisplay voor alle taken: instellingen, tutorials en statistieken
  • Bewezen prestaties: nauwkeurig gehandhaafde temperatuurinstellingen, kwaliteit van de geserveerde glazen: geen schuim of spetters!
  • Modern design: hangende flessen, verlichting van compartimenten en taps
  • Langetermijnrelatie: met 2-4 jaar garantie en onderhoud
  • Beveiliging: deuren met slot en serveerhoeveelheden kunnen worden geblokkeerd met een code

 

 

Download rechtenvrij beeldmateriaal in hoge resolutie

Sfeerafbeelding vrijstaande Vin au Verre in wijnbar

Sfeerafbeelding ingebouwde Vin au Verre in restaurant

Sfeerafbeelding ingebouwde Vin au Verre in lounge

Vrijstaande afbeelding Vin au Verre

Vrijstaande afbeelding Vin au Verre met amberkleurige verlichting

Vrijstaande afbeelding Vin au Verre met blauwe verlichting

Vrijstaande afbeelding Vin au Verre met rode verlichting

Vrijstaande afbeelding Vin au Verre met glazenhouder

Close-upafbeelding van fles plaatsen

Close-upafbeelding van tapsysteem

Close-upafbeelding van display

Wine Bar onderzoek

on .

Geopende wijnen bewaren

EuroCave heeft opdracht gegeven tot het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek naar de veranderingen die optreden in geopende wijnflessen

“Men drinkt minder wijnen, maar van betere kwaliteit.” Deze verandering leidde tot producten waarbij wijnen per glas geserveerd worden in restaurants. Wijnflessen blijven daardoor langer geopend, waardoor de vraag ontstaat: “op welke manier kan de kwaliteit van geopende wijnflessen gewaarborgd blijven?” Als gevolg van deze ontwikkeling zijn diverse producten ontwikkeld, maar veelal ontbreekt daarbij de wetenschappelijke onderbouwing. EuroCave, een expert in het bewaren van wijnen, stelde Institut Universitaire de la Vigne et du Vin van University of Burgundy aan om onderzoek te doen voor consumenten door relevante informatie te geven die de aanschaf van een product vergemakkelijken.

Een kort overzicht van oenologie

Op het moment dat een wijn geopend is, vormt zuurstof de grootste bedreiging, omdat de wijn oxideert en de samenstelling daardoor verandert. Een ongeopende wijnfles bevat verwaarloosbare hoeveelheden van opgeloste zuurstof per liter. Op het moment dat de fles is geopend, wordt de delicate balans verstoord. Zuurstof komt in contact met de wijn en het onomkeerbaar proces van oxidatie wordt gestart.

Kort na opening zorgt het contact met zuurstof voor een ontwikkeling op positieve wijze van de balans in smaken en geuren. Zoals vaak aangeduid door sommeliers en wijnliefhebbers op het moment dat zij de wijnen decanteren in een karaf. Vervolgens neemt de concentratie van opgeloste zuurstof toe tot 3 à 4 mg/l en in sommige gevallen tot 9 mg/l. Als gevolg hiervan verandert de wijn door chemische reacties waardoor organoleptische kwaliteiten achteruitgaan.

Oplossingen om het oxideren tegen te gaan

Er zijn oplossingen gecreëerd om het natuurlijke oxidatieproces van wijn tegen te gaan. Het is niet mogelijk om wijn na opening permanent te behouden vanwege het feit dat in meer of mindere mate contact is geweest met zuurstof. Er bestaan twee oplossingen om het oxidatieproces tegen te gaan: allereerst, door de ruimte boven de wijn te vullen met een inert gas zoals argon of stikstof. Ten tweede, door een vacuüm te creëren waardoor de hoeveelheid zuurstof verminderd wordt.

“Het is de eerste keer in de wereld van Oenologie dat de oxidatie van wijnen wordt onderzocht. De aanpak was zowel innovatief als interessant.”  Aldus Régis Gougeon, manager van het onderzoeksteam

Resultaten van het onderzoek

Wetenschappelijke testfase

Onderzoekers van Institut Universitaire de la Vigne et du Vin in Dijon onder leiding van Régis Gougeon hebben gedurende 8 maanden experimenten uitgevoerd. Het doel van dit onderzoek was het meten van de effectiviteit van de Wine Bar in het bewaren van geopende wijnflessen. Deze experimenten bevestigden dat het verouderingsproces wordt vertraagd door het vacuüm boven wijn in de fles. De oxidatie van de wijn wordt vertraagd zonder de smaken en aroma’s te verstoren. “We wilden ook de effecten van diverse inerte gassen meten op de hoeveelheid van opgeloste zuurstof in de wijnen.” verklaart Régis Gougeon. Deze experimenten toonden aan dat stikstof even effectief is als argon en het vacuüm principe zoals toegepast is door de Wine Bar dezelfde resultaten bereikt zonder toepassing van inerte gas.

Bevindingen van gekwalificeerde proevers

Bovendien is de effectiviteit van de Wine Bar bevestigd door het testpanel van gekwalificeerde proevers. Het testpanel ontdekte geen verschillen tussen een fles die net geopend was en een fles die 7 dagen geopend in de Wine Bar had gestaan. Het testpanel benadrukte dat de Wine Bar in vergelijking met systemen die inerte gassen gebruiken de Wine Bar het meest effectief de oorspronkelijke smaken en aroma’s behoud.

GEOPENDE WIJN BEWAREN

on .

EuroCave heeft opdracht gegeven tot het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek naar de veranderingen die optreden in geopende wijnflessen

“Men drinkt minder wijnen, maar van betere kwaliteit.” Deze verandering leidde tot producten waarbij wijnen per glas geserveerd worden in restaurants en thuis. Wijnflessen blijven daardoor langer geopend, waardoor de vraag ontstaat: “op welke manier kan de kwaliteit van geopende wijnflessen gewaarborgd blijven?” Als gevolg van deze ontwikkeling zijn diverse producten ontwikkeld, maar veelal ontbreekt daarbij de wetenschappelijke onderbouwing. EuroCave, een expert in het bewaren van wijnen, stelde Institut Universitaire de la Vigne et du Vin van University of Burgundy aan om onderzoek te doen voor consumenten door relevante informatie te geven die de aanschaf van een product vergemakkelijkt.

EuroCave wijnwand op maat

on .

Maatwerk wijnvitrine

Nieuw in Nederland is de EuroCave wijnwand. Een wijnklimaatkast die op maat wordt gefabriceerd aan de hand van iedere denkbare wens van een wijnliefhebber of restaurateur. De R&D afdeling van EuroCave ontwikkelt iedere keer opnieuw, afhankelijk van de wensen en het interieur van de klant, een custom-sized wijnvitrine die qua uitstraling, gebruikte materialen en afmetingen exact voldoen aan de eisen van de gebruiker. De EuroCave wijnwand is door zijn unieke uitstraling uitermate geschikt voor een optimale presentatie van mooie wijnen onder de beste condities voor het bewaren en serveren.

Collection van EuroCave

on .

Wijnkast met body

EuroCave heeft een serie wijnkasten ontwikkeld die uniek is in vele aspecten; het bijzondere uiterlijk biedt de mogelijkheid om de wijnkast overal te plaatsen, de vormgeving past in een klassiek en strak interieur, de design deuren zorgen voor een zeer geraffineerd effect en de kleuren zijn zowel gedurfd als ingetogen en met elkaar te combineren.